Besök på gården

Vi märker att mängden besökare på gården ökar under höst och vinter. Det tycker vi är jätteroligt. Det är en bra alternativ aktivitet när annat stänger eftersom man är utomhus och kan röra sig fritt utan trängsel. Hisingsparken ligger precis runt hörnet med både natur och lekplatser. Missa inte den jättestora parkeringsplatsen vid Tuve ishall! Där finns gott om platser när det är fullt på gårdens parkering. Ställ gärna bilen där och gå sista biten. På vägen kan ni se både hästar och kor.

Eftersom vi ser att det är många nya ansikten på besök hos oss passar vi även på att förmedla viktig information:

  • Gårdens djur bor här, och det vill vi att alla besökare respekterar. Läs på alla informationsskyltar och använd sunt förnuft. På hela området kring gården gäller det att vara vaksam och ta ansvar för sig själv och sin medföljande familj.
  • Vi gör vårt bästa på gården för att bedriva vår barn- och ungdomsverksamhet i samråd med besökare, men olyckor kan hända. Vi hanterar stora djur med flyktinstinkt. Skulle en häst komma lös för att den blir skrämd av någonting kommer den inte se sig för utan enbart försöka komma undan det läskiga så snart som möjligt. Det innebär att den kanske inte ser om det står någon i vägen, utan det bästa är att flytta på sig.
  • Våra höns och ankor går lösa på gården och kommer ofta och undersöker vad som händer. Titta gärna på dem, men låt dem vara i fred. Om de går undan – följ inte efter dem utan titta på avstånd. De känner sig jagade även om man bara går bakom dem.
  • I trädgården skall inte hundar finnas över huvud taget. Kaninerna kan bli så rädda att de dör på en gång om de blir skrämda. Det gäller även barn (eller vuxna) som slår och skakar i deras galler. Precis som med höns och ankor – titta gärna, men låt dem vara i fred. Kaninerna har ingen möjlighet att gå undan.
  • Undrar ni över någonting kring gårdens verksamhet, djuren eller bara hur ni ska bete er – prata gärna med personalen på plats. Vi försöker att hjälpa till så mycket vi kan och om vi säger till er är det bara för djurens bästa, då vet ni hur ni ska göra nästa gång.

Glöm inte att håll avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du eller någon i din närhet uppvisar sjukdomssymptom.