Besök gården

Lekfulla killingar finns här på vår och sommar

Lekfulla killingar finns här på vår och sommar

På Kättilsröds 4H-gård har du möjlighet att se hur det ser ut och går till på en traditionell svensk bondgård. Att besöka gården och titta på djuren kostar ingenting. Tillgängligheten på gården är god med grusade promenadvägar runt hagarna. Det går bra att gå runt med barnvagn men av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta med vagnen in i ladugården. På vår parkering finns det plats för cirka 20 bilar. Är det fullt går det att parkera vid Tuve ishall som ligger 1 km från gården. Det finns en fin promenadväg från ishallen till gården genom Hisingsparken. Det går även bra att följa bilvägen då det är trottoar hela vägen.

När du kommer som besökare till bondgården är du välkommen att titta på djuren men det är inte tillåtet att gå in till dem i hagarna. Vi har inte heller möjlighet att ta ut djuren ur hagar/burar förutom vid bokade studiebesök, barnkalas och liknande. Vi begränsar den nära kontakten med djuren för att de inte skall bli stressade. Vill du komma nära djuren, hjälpa till med dem och lära dig mer om dem kan du gå med i vår 4H-klubb som träffas varje vecka för att ta hand om djuren, baka, gå kurser, umgås med mera. Vi har även läger, knattegrupp och andra aktiviteter där du får möjlighet att hjälpa till med djuren.

På helgerna är vår självservering öppen, se Tider. Där kan du köpa kaffe, te, saft, bullar och kakor. I trädgården är du välkommen att äta medhavd matsäck. Det går även bra att låna mikrovågsugn för att värma barnmat. Grillen kan bokas till en kostnad på 100 kronor per familj. Personalen tänder då grillen åt er med ved och ni tar själva med det ni vill ha att äta och dricka. Engångsgrillar är förbjudna i hela området.

På helgerna anordnas Ponnyledning i paddocken. Pengarna vi får in går till gårdens verksamhet. Vi har hjälmar att låna ut till de små ryttarna. Läs mer under Aktuella priser och tider

2_Text_Valborg

Valborgselden är tänd

Arrangemang på gården
På Kättilsröds 4H-gård firas varje år Valborgsmässoafton och Midsommar. Vi har även familjedagar på vår och höst. Under arrangemangen har vi bland annat servering, korv med bröd, fiskdamm, ponnyridning samt traktor och vagn.