Personal

På Kättilsröds 4H-gård finns både heltids- och deltidsanställda. Mycket av arbetet på gården görs dock ideellt och av medlemmarna i 4H-klubben. Dessutom har vi ofta elever, praktikanter med mera hos oss som hjälper till. Klubben har en styrelse som fungerar som arbetsgivare för de anställda samt ansvarar för bland annat verksamheten och ekonomi.

Hästarna får nya skor på gården

Hästarna får nya skor på gården

Ordinarie personal

Kristine ”Kicki” Åslund
Befattning: Verksamhetschef på gården, heltid. Kristine har jobbat på gården sedan 1988.
Utbildning: Kristine är utbildad barnskötare och ridinstruktör. Dessutom har hon utbildning inom kontor och distribution
Erfarenhet/jobb: Avbytare med kor, sko hästar, stor erfarenhet av egna och andras barn. Jobbat inom barnomsorgen. Har varit kontaktperson för ungdomar med speciella behov i många år inom socialförvaltningen. Mångårig erfarenhet som tränare och tävlingsryttare på hög nivå.
Varför trivs du med jobbet? ”Jag har ett stort djurintresse och tycker att samband med djur och ungdomar ger mycket. Träffar många människor. Roligt att få berätta om det man kan så att både vuxna och barn förstår.”

Tina Lundgren
Befattning: Verksamhetsledare. Tina började på gården december 2009.
Utbildning: Utbildad inom hotell och restaurang.
Erfarenhet:
  Arbetat mycket med barn och ungdomar. Jobbat inom restaurangbranschen.
Varför trivs du med jobbet? ”Jag trivs att jobba med barn och ungdomar samt har ett stort djurintresse.”

Sanna Karjalainen
Befattning: Verksamhetsledare.
Utbildning: Barnskötare. Naturkunskap.
Erfarenhet: Uppvuxen på gård. Haft uppfödning av travhästar. Hemtjänsten.
Varför trivs du med jobbet? ”Trivs med variationen av att jobba på en 4h gård.”

Emma Palm
Befattning: Verksamhetsledare. Emma började på gården april 2020.
Utbildning: Utbildad inom ekonomi och juridik. Även gått flertalet kurser i ledarskap via Scouterna samt pedagogikkurser för ledare inom barn- och ungdomsidrott. Enligt Skolverket godkänd handledare för praktikanter.
Erfarenhet: Arbetat i dagligvaruhandeln. Scoutledare för barn och ungdomar i många år även lägerledare. Hjälpt till som tränare för barn i innebandy. Haft flera olika styrelseuppdrag i föreningar. Hanterat många hemsidor och sociala medier.
Varför trivs du med jobbet? ”Jag tycker om att se våra ungdomar utvecklas och själva komma fram till möjliga lösningar på problem. Älskar att vara utomhus och har stort intresse för djur.”