Personal

På Kättilsröds 4H-gård finns både heltids- och deltidsanställda. Mycket av arbetet på gården görs dock ideellt och av medlemmarna i 4H-klubben. Dessutom har vi ofta elever, praktikanter med mera hos oss som hjälper till. Klubben har en styrelse som fungerar som arbetsgivare för de anställda samt ansvarar för bland annat verksamheten och ekonomi.

Hästarna får nya skor på gården

Hästarna får nya skor på gården

Ordinarie personal

Kristine ”Kicki” Åslund
Befattning: Verksamhetschef på gården, heltid. Kristine har jobbat på gården sedan 1988.
Utbildning: Kristine är utbildad barnskötare och ridinstruktör. Dessutom har hon utbildning inom kontor och distribution
Erfarenhet/jobb: Avbytare med kor, sko hästar, stor erfarenhet av egna och andras barn. Jobbat inom barnomsorgen. Har varit kontaktperson för ungdomar med speciella behov i många år inom socialförvaltningen. Mångårig erfarenhet som tränare och tävlingsryttare på hög nivå.
Varför trivs du med jobbet? ”Jag har ett stort djurintresse och tycker att samband med djur och ungdomar ger mycket. Träffar många människor. Roligt att få berätta om det man kan så att både vuxna och barn förstår.

Sanna Karjalainen
Befattning: Verksamhetsledare.
Utbildning: Barnskötare. Naturkunskap.
Erfarenhet: Uppvuxen på gård. Haft uppfödning av travhästar. Hemtjänsten.
Varför trivs du med jobbet? ”Trivs med variationen av att jobba på en 4h gård.”

Emma Palm
Befattning: Verksamhetsledare. Emma började på gården april 2020.
Utbildning: Utbildad inom ekonomi och juridik. Även gått flertalet kurser i ledarskap via Scouterna samt pedagogikkurser för ledare inom barn- och ungdomsidrott. Enligt Skolverket godkänd handledare för praktikanter.
Erfarenhet: Arbetat i dagligvaruhandeln. Scoutledare för barn och ungdomar i många år även lägerledare. Hjälpt till som tränare för barn i innebandy. Haft flera olika styrelseuppdrag i föreningar. Hanterat många hemsidor och sociala medier.
Varför trivs du med jobbet? ”Jag tycker om att se våra ungdomar utvecklas och själva komma fram till möjliga lösningar på problem. Älskar att vara utomhus och har stort intresse för djur.”

Sabina Bang
Befattning: Verksamhetsledare. Sabina började på gården december 2022.
Utbildning: Diplomerad hästskötare efter gymnasieexamen med inriktning Häst. Utbildad hunddagisföreståndare samt hundpsykolog.
Erfarenhet: Arbetat på hunddagis flera år, vikarie på förskola samt paketleverans hos DHL. Själv varit medlem och vuxit upp på Kättilsröd vilket gett mycket erfarenhet av gårdens djur. Arbetat som lägerledare flera somrar på gården. Hyrt häst och varit medryttare.
Varför trivs du med jobbet? ”Får vara ute mycket, vara med barn och ungdomar och vara med djur.”