Ledig tjänst

Kättilsröds 4H-gård söker en verksamhetsledare

Kättilröds 4H-gård är en väletablerad gård öppen för allmänheten i Tuve i Hisingsparken. Här finns kor, får, getter, grisar, hästar, kaniner, höns, ankor och katter. Gården har en stor och mycket uppskattad barn- och ungdomsverksamhet och bedriver ridskola på vardagar samt olika typer av lägeraktiviteter på loven.
Kättilsröd är också ett välbesökt utflyktsmål för barnfamiljer, föreningar och friluftsentusiaster.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en engagerad och driven verksamhetsledare till vår verksamhet. Du gillar att arbeta i lag men också självständigt och får gärna vara mellan 20 och 30 år.

Jobbet är fysiskt och kräver att du arbetar utomhus en stor del av arbetsdagen. Du måste också ha vana vid barn och unga då jobbet framför allt handlar om att ta hand om gårdens yngre medlemmar. För dem ska du vara ett föredöme och tryggt och säkert leda dem i grupper.

Du måste även ha erfarenhet av arbete med djur, främst hästar, då tjänsten även omfattar att hålla ridlektioner på nivå LD-LB med två grupper om cirka tio ridelever i varje grupp, en kväll i veckan. Observera att tjänsten innehåller mycket mer än djurskötsel vilket tar en liten del av vår tid.

Arbetet innebär helgtjänstgöring enligt ett rullande schema. Då arbetar personal ihop med frivilliga ungdomar och barn på gården. Du är också gårdens representant gentemot besökare och håller i allt från studiebesök till barnkalas.

I tjänsten ingår också att handleda praktikanter och vuxna som arbetstränar.
Datorvana behövs då det förekommer en del administration.

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och det är viktigt att hålla koll på vad som behöver göras, att delegera arbetsuppgifter och att barn, ungdomar och djur tas hand om ordentligt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där egenskaper som ansvarstagande, självständig, utåtriktad och samarbetsvan har en fördel. För den som passar för tjänsten är detta ett väldigt roligt, varierat och givande arbete!

Krav:

  • Djurvana (främst häst)
  • Minst 10 års ridvana
  • Erfarenhet av att jobba med barn
  • Klarar fysiskt arbete utomhus
  • Teknisk till viss del
  • Körkort B

Meriterande:

  • Haft egen häst eller liknande
  • Arbetat i stall eller på annan gård
  • Arbetat med barn och ungdomar
  • Arbetat med administration i förening, styrelse eller liknande

Tillträde: Anställningen inleds med provanställning på heltid i sex månader med preliminär start enligt överenskommelse som kan leda till fast anställning.

Skicka ditt cv samt personligt brev till kattilsrods4h@telia.com